Beretning fra seniorafdelingen 2018

v/udvalgsformand Morten Grand


Jeg har tænkt en del over, hvad det vigtigste har været i kalenderåret 2017 set fra seniorafdelingens lille udkigshøj. Er det de unge spilleres fremskridt som seniorspillere, er det glæden over, at vi stadig kan holde sammen på en trup, hvor 36 års aldersforskel ikke giver nævneværdige udfordringer, er det opnåelse af vores sportslige målsætninger eller noget helt andet?

I kan jo selv være med til at give svaret, når jeg har løbet årets højdepunkter igennem.

Da vi sidste år i slutningen af marts måned skulle gøre boet op for sæsonen 2016/2017, var konklusionen, at de sportslige mål til fulde var blevet indfriet. Fokus var på integrering af 1. års seniorerne samtidig med en fastholdelse af begge hold i serie 1 og serie 2. 1. holdet sluttede sæsonen som nummer 3 i nedrykningsspillet meget langt fra en nedryknings-plads. 2. holdet sluttede midt i serie 2 ligeledes langt fra de to nedrykningspladser men også langt fra rækkens første plads. Mission accomplished – og endda med en forventning om lidt mere til den nye sæson.

Den nye sæson – eller den som vi lige nu er i færd med at afslutte – blev for 1. holdet indledt i efteråret med fuld fart. Masser af sejre gav forhåbning om en plads i oprykningsspillet og tillige et håb om, at vi kunne blande os i den sjove ende af tabellen. Desværre måtte vi se os slået med et mulehår i opløbet, hvor især den sidste spændende hold-kamp i grundspillet gjorde lidt ondt i dagene efter. Vi topper dog nedrykningsspillet, men vi vil, og skal, være med der hvor det er lidt sjovere i næste sæson. 2. holdet kører sikkert gennem sæsonens første del med gode og tætte kampe – heldigvis med flest sejre på kontoen.

Når vi er ved holdkampene, er det kun på sin plads, at sige tak til alle dem der vælger at bruge nogle timer om lørdagen til at støtte vores hold. Der har været en super god stemning til hjemme-kampene, og det betyder rigtig meget for motivationen – og dermed resultaterne. Bliv endelig ved med det – vi sætter i hvert fald stor pris på støtten.


Målsætningen for næste sæson er også en form for status på, hvordan udviklingen af truppens unge spillere skrider frem. De er gode – og de kan blive endnu bedre, hvis de vil, og vi samtidig bliver lidt bedre til at imødekomme deres træningsbehov. De er også det synlige bevis på det generationsskifte, der kommer til at sætte dagsordenen for seniorafdelingen i de kommende år. Tro mig når jeg siger, at de er værd at satse på.

Igen i december var der god opbakning til årets julefrokost med 23 deltagere, og det fastholder billedet af en afdeling med et godt sammenhold – også uden for banen. Mon ikke konceptet kan klare mindst et år til.

Jeg kan ikke komme udenom lige at nævne klubmesterskabet, der igen i 2017 gav en masse gode kampe – og selvfølgelig de rigtige vindere. Til trods for, at jeg havde bebudet justeringer af reglerne for seniorafdelingens turnering, så de i højere grad favoriserede seniorudvalgsformanden, endte det alligevel med at han blev slået ud alt for tidligt. Jeg slipper nok ikke af sted med flere ændringer, da den åbne lodtrækning så vil ende med at ligne et demokratisk valg i Nordkorea.

Nu hvor min taletid er ved at være opbrugt - hvad var det så jeg så – altså der fra seniorafdelingens lille udkigshøj? For mig var det ikke kun en ting eller en begivenhed, der gjorde 2017 til endnu et godt år som seniorspiller i Måløv. Det er kombinationen af det hele – det er glæden ved at være et sted der rum-mer plads til individuel konkurrence hånd i hånd med godt kammeratskab. Jeg håber, at vi kan blive ved med at holde den balance, så vi kan udbygge og udvikle det gode fundament som ungdomsafdelingen hvert eneste år skaber, og giver videre til os. Hvis vi kan det, så skal de sportslige resultater nok følge med – det bliver spændende.

Det afslutter seniorafdelingens årsberetning for 2017.

Morten Grand
8/2-2018